0251 247 645    info@endemawoninginrichting.nl

Onderhoud van uw vloer

Vroeger was het onderhoud van houten vloeren al een tijd- en energierovend karwei. Ze werden allereerst in de was gezet en vervolgens schoon gehouden door ze in te wrijven met aromatische kruiden. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei middeltjes en trucs die u kunnen helpen uw houten vloer mooi te houden.

Het is belangrijk dat u uw houten vloer goed schoon houdt. Dit houdt in: meerdere keren per week even aanvegen, dweilen of behandelen met een geschikt reinigingsproduct en eens in de zoveel jaar de afwerklaag vervangen.

Het type product wat u het beste kunt gebruiken voor het onderhoud en hoe vaak u intensief onderhoud moet plegen aan de houten vloer hangt af van het soort hout waar uw vloer uit bestaat.

AFWERKEN MET OLIE

U kunt bij olie uit verschillende afwerkingen kiezen.
Een daarvan is om uw vloer af te werken met een standaard olie. Olie trekt in uw vloer waardoor alle structuren en hout nerven goed zichtbaar worden. Oliën zijn er in diverse kleuren en soorten.

SCHUREN

Uw vloer laten schuren is altijd een goede oplossing om uw vloer een nieuw leven te geven. Schuren geeft een mooie ’touch’ aan uw oude vloer, waardoor het lijkt alsof het een nieuwe vloer is. Het is een mooie afwerking en uw vloer loopt op gelijke hoogtes.

ONDERHOUDSMIDDELEN

Ik lever u altijd de juiste onderhoudsmiddelen waarmee u uw vloer kunt onderhouden. Geef uw vloer een nieuwe leven. Met een goed middel en een gedegen onderhouds advies zult u jaren lang plezier hebben van uw “nieuwe” parket vloer.