0251 247 645    info@endemawoninginrichting.nl

Oud Europees Grenen

Dit hout heeft een warme uitstraling.Het kleurt, aan het daglicht blootgesteld, van geelbruin naar oranjeachtig geelbruin. Het kernhout is roodachtig bruin.Populair door z’n ongecompliceerde uiterlijk en goed te combineren met zowel een klassiek als modern interieur.De hardheid van Oud Grenen ligt iets hoger dan Oud Vuren. Wordt ook beduidend harder naarmate het ouder wordt.

Oud Amerikaans Grenen

De meest edele en harde grenen soorten komen uit de Verenigde Staten. In Nederland vaak simpelweg “Amerikaans grenen” genaamd. 
Er zijn echter diverse soorten die allemaal hun eigen charme en eigenschappen bezitten.Oregon pine, yellow pine en bijvoorbeeld ‘Antique Heart pine’, welke afkomstig is van de ‘Southern long leave yellow heart pine’. Een boomsoort die helaas niet meer groeit zodat dit prachtige hout alleen nog beschikbaar komt uit de sloop van fabrieken en gebouwen uit de 18e eeuw.Als oude balk op een vrachtwagen zult u zeggen “daar maak ik m’n kachel nog niet mee aan” maar verwerkt en gelegd als vloer zult u zeggen “Wauw!”Amerikaans grenen soorten zijn de hardste soorten op grenen gebied, en oud (100 – 200 jaar oud) benaderen ze de hardheid van eiken. Duurzaam, stijlvol en een onovertroffen uitstraling zijn de kernwoorden als het gaat om deze prachtige grenen soorten.