0251 247 645    info@endemawoninginrichting.nl

Wit Amerikaans Eiken

De kleur varieert van geelbruin in het kernhout (binnenste van de boom) tot bijna wit in de buiten schalen. 
Kwartiers gezaagd (haaks op de groeiringen) vertoond het hout prachtige glanzende ‘spiegels’. Dos gezaagde delen vertonen een mooie vlamtekening. Wit Amerikaanse eiken heeft door thyllen gesloten vaten. Hierdoor was het hout erg geschikt voor bv. Scheepsbouw, een eigenschap welke de Vloerenwerfers als ex-jachtbouwers weten te waarderen! De groeiringen zijn kleiner dan bij rood Amerikaans eiken. De nerftekening is fijner dan z’n rode broertje. Een harde en slijtvaste houtsoort voor vloeren.
Hoewel het Wit Amerikaans eiken zo neutraal is dat het in elk interieur toepasbaar is zien we vaak een gebruik in een modern interieur. Chroom, zwart leer en soms een minimalistische ‘bemeubeling’ zijn zo maar een paar trefwoorden.
Wit Amerikaans eiken is neutraal, rustig van karakter en het prachtige uiterlijk is bij jong en oud geliefd. Omdat ‘White Oak’ een import product is (USA) ligt de prijs meestal een fractie hoger dan Frans eiken. Wordt door ons verwerkt tot vloerdelen en parket. Opgelet! Ook de beste houtsoort voor bijvoorbeeld Whiskey vaten.